Австрия разследва гръцки гражданин за предполагаем шпионаж за Русия в

...
Австрия разследва гръцки гражданин за предполагаем шпионаж за Русия в
Коментари Харесай

Австрия разследва син на бивш руски дипломат за шпионаж

Австрия проверява гръцки жител за хипотетичен шпионаж за Русия в продължение на години , оповестява " Асошиейтед прес ".

Министерството на вътрешните работи на страната показва, че 39-годишният мъж, който все още не е арестуван, има съветски корени и е наследник на някогашен чиновник на съветското разузнаване, който в миналото е бил посланик в Австрия и прилежаща Германия . Смята се, че той е получил " специфична военна подготовка " в Русия и е бил в Москва малко преди и по време на нахлуването на съветските сили в Украйна.
 Spiegel: Германия е издала виза на съветски разузнавач
Spiegel: Германия е издала виза на съветски разузнавач

Нов скандал в Берлин

Заподозреният съвсем не е работил в Австрия, само че е съумял да направи 65 пътувания в Европа, както и до Русия и Беларус сред 2018 година и началото на 2022 година, а също да придобие няколко парцела във Виена, Русия и Гърция, осведомят от ведомството.

Предполага се, че той е предавал информация тук-там във Виена. Австрийските управляващи подозират, че мъжът е бил подслушван като източник на информация по отношение на полемики в Австрия, за да се преценяват вероятните задгранични реакции преди нашествието на Русия в Украйна.

При обиск в парцелите на обвинения са открити устройство за засичане на сигнали от подслушватели и скрити камери, както и защитно облекло. Иззети са мобилни телефони и преносими компютри.
 Норвегия арестува съветски разузнавач
Норвегия арестува съветски разузнавач

Той се представял за бразилски гражданин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР