Австрия потвърди споразумението с България и Румъния за влизането по

...
Австрия потвърди споразумението с България и Румъния за влизането по
Коментари Харесай

България и Румъния влизат в Шенген по въздух, обяви Австрия

Австрия удостовери съглашението с България и Румъния за влизането по въздух в Шенген. Снощи текстът на съглашението е бил изпратен на испанското председателство на Съвета на Европейския съюз, заяви вътрешното министерство на Австрия.
 
Най-ранната допустима дата за влизането е март 2024 г, оповестяват австрийски медии. Споразумението значи, че пътуващите от Румъния и България в бъдеще няма да подлежат на граничен надзор, когато летят за другите страни от Европейския съюз.  
 
Министерството обаче акцентира, че сега не се водят договаряния за присъединението на двете страни към сухопътния Шенген. И трите претенции на Виена са били взети поради, написа австрийското издание " Куриер ", представено от БНР.
 
Тези претенции са: увеличение на наличието на " Фронтекс " в България и Румъния, повече средства от Европейската комисия за постоянна отбрана на външните граници, усилване на контрола по сухоземните граници и приемане на търсещи леговище в Австрия, изключително от Афганистан и Сирия, от България и Румъния.
 
Според Министерство на вътрешните работи на Австрия към този момент не се водят договаряния и няма дата за цялостно присъединение към Шенген и със сухопътни граници. От държавното управление обявиха пред кореспондент на " 24 часа ", че няма да разясняват тематиката за поетапното приемане на България и Румъния в Шенген, до момента в който договарянията с Австрия не приключат и няма утвърден обвързващ юридически документ.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР