Австрия поиска в четвъртък Raiffeisen Bank International, най-голямата западна банка

...
Австрия поиска в четвъртък Raiffeisen Bank International, най-голямата западна банка
Коментари Харесай

Австрия бойкотира нови антируски санкции заради Raiffeisen Bank

Австрия изиска в четвъртък Raiffeisen Bank International, най-голямата западна банка в Русия, да бъде заличена от черния лист на Украйна в подмяна  на Европейския съюз (ЕС) против Русия. Това оповестява " Ройтерс ", като цитира свои източници.

Банката е включена в листата, наименуван " интернационалните спонсори на войната " с компании, които вършат бизнес в Русия и поддържат военните старания, като да вземем за пример заплащат налози.

Последният подтик акцентира дълбоката икономическа връзка на Австрия с Русия, решимостта на банката да резервира печелившия си бизнес там, както и избледняващия по-широк блян на Запада да изолира Москва.

Въпреки че Австрия обществено поддържа Украйна , не е склонна изцяло да пресечен десетилетни връзки с Русия, смятайки, че въпреки всичко ще е допустимо да възстановят връзките.

По-рано през октомври външният министър на Австрия Александър Шаленберг намерено разкритикува този черен лист като случаен на среща на европейските министри в Киев, сподели човек, осведомен за тези полемики.

Raiffeisen е единствената австрийска компания в листата.

Подобно искане  Киев почете това искане при започване на октомври. 
 Страни от Европейски Съюз се опълчват на
Страни от Европейски Съюз се опълчват на " клаузата без Русия " в 12-ия пакет наказания

Според тях предлагането отива прекомерно надалеч, ще има противоположен резултат върху международната търговия на Европейски Съюз

Припомняме, че в края на ноември стана ясно, че страни от Европейски Съюз са срещу елементи от последния препоръчан от Комисията пакет от наказания против Русия, а точно така наречен " уговорка без Русия ", ответни финансови ограничавания и артикули с двойна приложимост за персонална приложимост, разкриха шестима източници, оповестява " Ройтерс ".

Пакетът, който ще бъде 12-ят за Европейски Съюз, откогато Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година, се стреми и да затвори повече малки врати за заобикаляне на глобите.

Въпреки това някои страни членки считат, че новото предложение отива прекомерно надалеч, ще има противоположен резултат върху международната търговия на Европейски Съюз и в последна сметка ще се провали в задачите си.

Тези страни обявиха на среща на посланици тази седмица, че е допустимо член 12G в предлагането, наименуван " Клауза без Русия ", да сътвори безпорядък за европейските компании в международен мащаб, разясниха източниците, осведомени с полемиките.

Съгласно предложенията експортьорите от Европейски Съюз ще бъдат принудени да вкарат възбрана за реекспорт в Русия за всички артикули в листата с митнически кодове на Европейска комисия, който включва най-вече артикули за ежедневна приложимост, в сравнение с такива от военна изгода за Русия.
 Фон дер Лайен от Киев: Европейска комисия предлага скоро 12-и пакет наказания против Русия
Фон дер Лайен от Киев: Европейска комисия предлага скоро 12-и пакет наказания против Русия

Седмица преди значимия отчет, тя направи посещаване в Украйна

Един от източниците сподели, че множеството от страните на срещата на посланиците на 27-те членки на Европейски Съюз не са подкрепили препоръчаните ограничения, които ще изискват позволение от Съюза за " всевъзможен транспорт на средства " от съветско юридическо лице или съветски жител, пребиваващ в Русия, отвън Европейски Съюз, защото ги смятат за безсмислено натоварващи, без да има предел, под който даден транспорт би бил освободен. Друг източник удостовери, че " доста " страни са възразили.

Основните детайли на оферти пакет - косвена възбрана на вноса на съветски диаманти и промени в това по какъв начин по-добре да се ползва таванът на цените на съветския нефт от Г-7 - не бяха интензивно обсъждани, защото блокът чака техническите инструкции на Г-7 , които ще станат ясни до седмици.
 Г-7 не разрешава търговията с съветски диаманти от 1 януари
Г-7 не разрешава търговията с съветски диаманти от 1 януари

Поетапни ограничавания се вкарват върху непрекия импорт на съветски скъпоценни камъни от 1 март

Що се отнася до петрола, Европейски Съюз и Г-7 се пробват да затегнат търговията с съветски нефт под ценовия таван от 60 $ за барел недопечен нефт . Западните страни означават, че макар че това е работило за известно време, приходите от съветски нефт са се покачвали с помощта на възходящия " горист флот " от танкери, формиран от остарели западни кораби.

Европейски Съюз желае да включи някои железни артикули и пропан-бутан (LPG) към своя лист със неразрешени артикули в 12-ия пакет от наказания. Въпреки че в началото предлагането предвиждаше 3-месечен интервал на прекъсване за тези продукти, за някои артикули от желязо и пропан-бутан последният вид на пакета удължава прекъсването до една година.
 75% от петрола в
75% от петрола в " Лукойл Нефтохим " още е съветски

Проверките по заплащанията към страната за съветския нефт продължават
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР