Австрия поиска от правни експерти на ЕС да проверят процедурата

...
Австрия поиска от правни експерти на ЕС да проверят процедурата
Коментари Харесай

Австрия: Да се провери вотът срещу Унгария в ЕП

Австрия изиска от правни специалисти на Европейски Съюз да ревизират процедурата по решението на блока против Унгария, съобщи ДПА, цитирайки изказване на австрийското външно министерство.

Проверката е поискана от крайнодесния австрийски вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе, чиято Австрийска партия на свободата (АПС) е близка до ръководещата в Унгария партия ФИДЕС.

В сряда Европейският парламент гласоподава за започване на процедура за наказания против Унгария заради терзания, че тя не зачита съществени полезности на Европейски Съюз. Според Будапеща при гласуването не са били събрани нужния брой гласове, тъй като въздържалите се не са били включени в преброяването. Щрахе съобщи, че е податлив да поддържа този мотив.

Дясното австрийско държавно управление изпраща спорни сигнали за своята позиция към унгарския министър председател Виктор Орбан и неговите оспорвани политики, засягащи медиите, образователните заведения, съдиите и неправителствените групи.

Австрийската национална партия (АНП) на канцлера Себастиан Курц поддържа задействането на процедура против Унгария. Днес обаче канцлерът съобщи в изявление за в. "Клайне Цайтунг ", че обвиняванията против Будапеща към момента не са потвърдени.

Курц добави, че въпросът няма да бъде обсъждан на неофициалната среща на водачите на Европейски Съюз, която той провежда в сряда и четвъртък в Залцбург.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР