Австрия подкрепя влизането на Хърватия в Шенгенското пространство, но е

...
Австрия подкрепя влизането на Хърватия в Шенгенското пространство, но е
Коментари Харесай

Не са дорасли. Австрия подкрепя Хърватия за Шенген, но е против България и Румъния 


Австрия поддържа влизането на Хърватия в Шенгенското пространство, само че е срещу в него да се причислят България и Румъния. Това стана ясно от думите на австрийския канцлер Карл Нехамер в Хърватия.

“България и Румъния не са дорасли ”, е озаглавена кореспонденцията от визитата му в Загреб, оповестена на уеб страницата на австрийските радио и телевизия (ОРФ) и представена от.

След срещата сред Нехамер и хърватския министър председател Андрей Пленкович в сряда вечерта канцлерът на Австрия сподели, че 40% от мигрантския поток към Европейския съюз (ЕС) минава през Турция, България, Румъния и Унгария.

“Сега дискутираме за разширение на Шенгенското пространство, като в същото време виждаме, че външните граници са незадоволително или въобще не са предпазени, а въпреки това вътрешната гранична отбрана би трябвало да намалее. От наша позиция това няма да е допустимо “, добави Нехамер, представен от Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица Съветa на Европейски Съюз да одобри България, Румъния и Хърватия в Шенгенското пространство без повече закъснение.

Формално България е изпълнила всички условия, с цел да бъде призната в пространството за безвизово пътешестване, само че към момента.

декларация, с която приканва страните членки на Европейски Съюз да поддържат присъединението на България, Румъния и Хърватия към Шенген.

Тези апели обаче бяха посрещнати резервирано от австрийския, който даже позволи страната му да наложи несъгласие.

“Тъй като Хърватия е за образец в осъществяването на пограничната защита, не виждам проблем за нея. За страните ще се гласоподава поотделно “, посочи в сряда вечерта Карл Нхамер.

Хърватският му сътрудник Пленкович е уверил канцлера, че Загреб схваща загрижеността и проблемите в Австрия поради огромния брой търсещи статут на бежанци, само че е отбелязъл, че двете страни са открили, че тези хора не идват през Хърватия, заяви още Българска телеграфна агенция.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР