Австрия отмени карантината за заразените с коронавирус, пише блогът на

...
Австрия отмени карантината за заразените с коронавирус, пише блогът на
Коментари Харесай

Австрия отмени карантината за заразените с коронавирус

Австрия анулира карантината за инфектираните с ковид, написа блогът на българите в Австрия   “Меланж Булгарен ", видя репортер на Plovdiv24.bg.

От 1 август инфектираните с ковид няма да остават в наложителна карантина. Това заяви министърът на опазването на здравето Йоханес Раух (Зелени) на конференция след среща със здравните чиновници на провинциите. Всеки, който не демонстрира признаци и се усеща добре, може да напусне дома си даже след позитивен тест за коронавирус.  

Въвеждат се определени  ограничавания в придвижването, а маските FFP2 би трябвало да се носят, в случай че човек не е навън и няма други хора в радиус от два метра.

Според здравния министър, пандемията навлиза в нова фаза, в която главните принадлежности за битка с заболяването са имунизацията и медикаментите. Той акцентира, че при вземането на решението са взети поради и психическите последствия от рецесията, както и че от ден на ден хора прекарват болестта леко. Главният доктор Катарина Райх добави, че коронавирусът ще остане в обозримо бъдеще и че човек би трябвало да бъде квалифициран за това. Тя уточни, че единствено 50% от инфектираните влизат в болница с Covid.

Раух обаче приканва към нерешителност. " Тези, които са заболели, остават у дома “. Тук ще има известно облекчение, защото електронният болничен лист ще бъде въведен още веднъж.

Хора с позитивен тест, които нямат признаци за Ковид, ще могат да вървят на работа като наложително носят маска. Това обаче не се отнася за специалностите, при които носенето на маска прави невероятно осъществяването на дадена работа, като да вземем за пример логопедите и музикантите.

В наредбата се плануват избрани ограничавания за инфектираните с Ковид. Те не могат да влизат в лечебни заведения, старешки домове, заведения за хора с увреждания и спа центрове, детски заведения, начални учебни заведения и центрове за извънкласни грижи. Но в случай че работят там, могат да извършват служебните си отговорности като носят наложително FPP2 маска.

Ограниченията за придвижване се ползват даже при позитивен антигенен тест. Ако заразяването не се удостовери посредством PCR тест, рестриктивните мерки отпадат. Във всеки случай рестриктивните мерки ще важат за най-много 10 дни, а след пет инфектираното лице може да тества и при отрицателен резултат да бъде освободено.

Хора, при които макар имунизацията има риск от тежко протичане на болестта, и такива, които по медицински аргументи не могат да бъдат имунизирани, ще имат право да си остават вкъщи при положение на позитивен тест и липса на признаци.

Решението за отпадане на карантината среща доста рецензия както от политици, по този начин и от лекари и специалисти. Изненадващо здравният министър бе подложен на критика и от личната си брачна половинка, която е водач на Социалистическата партия във Форалберг. В преднамерено прессъобщение Габи Сприклер-Фалсшлунгер дефинира решението като " неверно " и планува внезапно повишаване на случаите през есента.

Кметът на Виена Михаел Лудвиг сподели, че отпадането на карантината е " стъпка в неверна посока ". Въпреки това столицата този път няма да поеме по личен път, защото ще бъде извънредно комплицирано да се наблюдава използването на специални правила в град с над 300 000 приходящи всеки ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР