Австрия откри почетно консулство в Бургас. То ще обслужва областите

...
Австрия откри почетно консулство в Бургас. То ще обслужва областите
Коментари Харесай

Австрия откри почетно консулство в Бургас

Австрия откри почетно консулство в Бургас. То ще обслужва областите Бургас, Добрич и Варна. За формалното му разкриване в морския ни град беше заместник-министърът на външните работи на Австрия Михаел Линхард. Той уточни, че Бургас е определен за място на първото почетно консулство на Австрия у нас поради обичайно положителното съдействие с града.

За почетен консул е назначена Радостина Иванова-Мишинева. Тя е основен помощник лекар по юридически науки, преподава в Бургаския свободен университет по трудово и осигурително право. От 2002-2004 година е заместник-областен шеф на Бургаска област, а от 2004 до 2005 година - консултант на министъра на районното развиване и благоустройство.

С откриване на почетно консулство на Република Австрия в България ще се разширят и задълбочат българо-австрийските връзки в региона на стопанската система, образованието, културата, туризма. Ще се обезпечи административно обслужване на австрийските жители - туристи и непрекъснато живеещи в България.

На откриването Михаел Линхард означи, че от ден на ден негови сънародници избират страната ни за туристическа дестинация. Всяка година към 200 хиляди австрийски жители идват в България, най-много на морето, сподели още гостът. Според него пораства и ползата към опциите, които предлага страната ни за планински туризъм.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР