Австрия отхвърля предложения от българското европредседателство компромис за разпределянето на

...
Австрия отхвърля предложения от българското европредседателство компромис за разпределянето на
Коментари Харесай

Австрия отхвърля предложения от българското европредседателство компромис за разпределянето на бежанците в страните

Австрия отхвърля оферти от българското европредседателство компромис за разпределянето на бежанците в страните от съюза. Акцент за страната, която поема ротационното председателство в Съвета на Европейски Съюз от идващия месец, е защитата на външните граници в подтекста на миграционния проблем, разяснява за " Хоризонт “ шефът на Австрийския институт за европейска политика Паул Шмид.
" Австрийското държавно управление залага първо на разискването на тематики, по които постигането на компромис е реалистично. Или с други думи, противоречивото квотно разпределение на бежанци не е преди всичко в дневния ред, а акцентът е подложен върху засилената защита на външната граница на Евросъюза, върху битката с радикализма и по-тясната взаимна работа на службите за сигурност. "
Според Паул Шмид, австрийското държавно управление, към този момент, се въздържа от стъпки в посока институционални промени в еврозоната както предложи френският президент Еманюел Макрон.Цялото изявление ще чуете в предаването " Събота 150 " след 9,30 ч.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР