Австрия отхвърли призива на председателя на ЕК Урсула фон дер

...
Австрия отхвърли призива на председателя на ЕК Урсула фон дер
Коментари Харесай

Австрия отхвърли призива за присъединяване на България и Румъния към Шенген

Австрия отхвърли апела на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен за неотложно приемане на България и Румъния в Шенген.

В речта си за положението на Европейски Съюз, тя посочи, че двете страни ползват " най-хубавите практики както при подслоняването, по този начин и при връщането " на мигранти и прикани Нидерландия и Австрия да се съгласят на участието им " без повече забавяния ".

Австрия обаче отхвърли бързо този апел, отбелязва " Юрактив ".

" В момента броят на мигрантите из цяла Европа пораства и в доста страни се разисква спомагателен граничен надзор - да вземем за пример на границата сред Германия и Полша ", съобщи австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер.

" Към този миг за мен няма смисъл да се приказва за разширение на Шенген. Имаме потребност от повече надзор, не от по-малко ", добави Карнер.

Австрия блокира присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство, опасявайки се от прилив на противозаконни мигранти.

Според австрийското държавно управление двете страни не могат да управляват дейно своите граници, които биха станали външни за целия Европейския съюз след приемането им в Шенген.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР