Австрия отхвърли призива на председателката на Европейската комисия (ЕК) Урсула

...
Австрия отхвърли призива на председателката на Европейската комисия (ЕК) Урсула
Коментари Харесай

Австрия отхвърли призива на Фон дер Лайен за присъединяване на България и Румъния към Шенген

Австрия отхвърли апела на председателката на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен за бързо присъединение на България и Румъния към Шенген.

Думите на Фон дер Лайен към Европейския парламент (ЕП), което се организира в сряда. са единствените страни членки на Шенген, които постановиха несъгласие на присъединението на Бългаиря към безвизовото пространство, а срещу участие на Румъния гласоподава единствено Виена.

В сряда вътрешният министър на Австрия Герхард Карнер сподели, че сега няма смисъл от разширението на Шенген.

" В момента броят на мигрантите из цяла Европа пораства и в доста страни се разисква спомагателен граничен надзор - да вземем за пример на границата сред Германия и Полша ", сподели Карнер, представен от Юрактив. " Имаме потребност от повече надзор, не от по-малко ".

В четвъртък от Министерския съвет (МС) оповестиха, че е бил извършен телефонен диалог сред премиера акад. Николай Денков и неговия нидерландски сътрудник Марк Рюте по отношение на ветото за Шенген. От прессъобщението на Министерски съвет излиза наяве, че нидерландското държавно управление е склонно да внесе още веднъж в Народното събрание в Амстердам въпроса за участието на България, когато страната покаже още повече резултати.

Австрия блокира присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство, защото съгласно Виена това би довело до прилив на противозаконни мигранти.

Фон дер Лайен сподели в сряда, че двете страни са потвърдили, че са част от шенгенското пространство и прикани да бъдат позволени публично без повече закъснение.

Още през юли Екологичен потенциал прикани за присъединението на България и Румъния да стане до края на 2023 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР