Австрия обяви двама руски дипломати за персона нон грата, съобщи

...
Австрия обяви двама руски дипломати за персона нон грата, съобщи
Коментари Харесай

Австрия гони двама руски дипломати: В шпионаж ли са обвинени?

Австрия разгласи двама съветски дипломати за личност нон грата, заяви австрийската новинарска организация АПА.

Говорителка на външния министър Александър Шаленберг съобщи пред АПА, че двамата " са направили дейности, които са несъвместими с дипломатическия им статут ".

38-годишният мъж е имал връзка с Ваня Габерова, която беше арестувана и упрекната в шпионаж предходната година

Тази дефиниция нормално се употребява, когато става въпрос за активност на тайните служби. Публична загадка е, че измежду чиновниците на съветското посолство във Виена има шпиони, прецизира Българска телеграфна агенция.

Въпросните лица би трябвало да изоставен австрийската територия най-късно до 19 март. Те са работили в посолството на Русия в Австрия, а не в представителството към интернационалните организации във Виена.

Определен му е арест за 30 дни

В предишното Австрия по-скоро се въздържаше да експулсира съветски дипломати. Една от аргументите за това беше отражението върху австрийското посланичество в Москва, което е с доста по-ограничен личен състав.

Всъщност съветското външно министерство незабавно разгласи " реакция " на " неоснователното " експулсиране на двамата дипломати. Очаква се австрийски дипломати в Москва също да бъдат принудени да си съберат багажа, даже и да не са отговорни за нещо сходно на двамата обвинени съветски шпиони във Виена.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР