Австрия не е нито срещу България, нито срещу Румъния, а

...
Австрия не е нито срещу България, нито срещу Румъния, а
Коментари Харесай

Австрийският посланик у нас: Не сме против България в Шенген, а за сигурността на Европа

Австрия не е нито против България, нито против Румъния, а за сигурността в Европа.

Това съобщи австрийският дипломат у нас Н. Пр. Андреа Икич-Бьом пред NOVA.

Андреа Икич-Бьом стимулира решението на страната си да гласоподава против приемането на страната ни в Шенген.

Тя отхвърли дипломатическата работа в София да е предписание нарочна самостоятелна инспекция по използването на Шенгенските правила.

По думите ѝ пътуването до границата е било авансово планувано и не е имало нищо общо с безвизовата зона.

Разбира се, битката с корупцията и проведената престъпност е изключително значима за личния интерес на всяка страна и е един от най-важните фактори за капиталовия климат. Нашата позиция за Шенген, обаче, се основава на големия брой незаконни мигранти в Австрия - не можем да стоим безучастни и да следим бързото повишаване, изключително от лятото насам. По-скоро желаеме да работим ръка за ръка с България и всички други страни членки, с цел да подобрим системата, която сега не работи по този начин, както е основана, акцентира дипломатът.

Моля, имайте поради, че ние не казахме изрично или общо не на разширението на Шенген, само че разширение сега не може да се утвърди. Беше направена добра първа стъпка от Европейската комисия с Плана за деяние за Западните Балкани. Той съдържа потребни детайли. Сега са нужни бързи съответни стъпки, посочи още Н. Пр. Андреа Икич-Бьом.

Така че са нужни ограничения и в същото време позитивен резултат, а точно понижаване на броя на хванатите незаконни мигранти, посочи посланикът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР