Австрия настоя всички страни в Европейския съюз да въведат регистрация

...
Австрия настоя всички страни в Европейския съюз да въведат регистрация
Коментари Харесай

Австрия настоява за европейски регистър на мюсюлманските имами

Австрия настоя всички страни в Европейския съюз да вкарат регистрация на мюсюлманските духовни водачи, съобщи Дойче веле.

Такова условие е в действие за имамите в страната от началото на 2021 година Това беше една от ограниченията, които държавното управление на Себастиан Курц вкара откакто на 2 ноември във Виена беше  осъществен терористичен атентат, при който починаха 4 души, а други 23 бяха ранени.

Според австрийския министър по европейските въпроси Каролине Едщадлер общоевропейският указател на имамите е основен метод за битка с „ политическия ислям “.

„ По-голямата част от имамите се местят и живеят на разнообразни места, тъй че органите за сигурност е значимо да знаят кой какво проповядва във всеки един миг “, разяснява Едщадлер пред Ди Велт. Тя се надява да види повече „ съдействие и продан на информация сред институциите в областта на правораздаването и сигурността в страните от Европейски Съюз “.

Едщадлер добави, че европейските фондове би трябвало по този начин да се управляват, че да е несъмнено, че с тях не се финансират организации или асоциации, които пазят ислямистки или антисемитски позиции. Забрана за задгранично финансиране  на джамии, каквато към този момент е в действие в Австрия, също е нещо, над което може да се намерения, добави тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР