Австрия може да започне да проверява превозните средства за Германия

...
Австрия може да започне да проверява превозните средства за Германия
Коментари Харесай

Австрия обмисля да засили контрола по границата с Германия

Австрия може да стартира да ревизира транспортните средства за Германия при засилен граничен надзор през втората половина на тази година, когато ще поеме ротационото председателство на Европейски Съюз, заяви извънредно десният вътрешен министър Херберт Кикъл, представен от Ройтерс.


Австрия, Германия и някои други европейски страни анулираха през 2015 година шенгенската система за отворени граници и свободно пътешестване без показване на паспорт откакто над 1 милион бежанци и мигранти, основно от Близкия изток, наводниха Европа.

Миналата седмица Германия разгласи, че ще резервира контрола по границата с Австрия за още шест месеца, с цел да подсигурява сигурността и да се оправи с мигрантския поток. Този надзор от време на време провокира дълги опашки от австрийската страна на границата, покрай Залцбург, само че Австрия до момента не е въвела гранични инспекции там.

В изявление за в. " Залцбургер нахрихтен ", оповестено през днешния ден, австрийският вътрешен министър Херберт Кикъл приказва за смяна в политиката и споделя, че в полза на публичната сигурност си коства бизнесът и туризмът да бъдат наранени по един от най-натоварените директни направления Север-Юг в Европа.

" В интерес на отбраната на жителите ни е разумно да засилим инспекциите ", показва Кикъл, който е от извънредно дясната Партия на свободата - по-малкият сътрудник на консерваторите на канцлера Себастиан Курц.

" От 1 юли може да въведем (пътен) надзор в посока към Германия ", заяви Кикъл. В писмо до Европейската комисия Австрия е уведомила Брюксел, че си резервира правото да управлява всяка граница, даже и тези, които преди този момент не са били следени, добави вътрешният министър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР