Австрия мобилизира военните си резервисти за пръв път от Втората

...
Австрия мобилизира военните си резервисти за пръв път от Втората
Коментари Харесай

Австрия мобилизира военните си резервисти за първи път от Втората световна война

Австрия активизира военните си резервисти за пръв път от Втората международна война, с цел да оказват помощ с доставките на храна и да оказват поддръжка за медицински действия и полицейски интервенции в битката с епидемията от новия ковид. Това заяви министърката на защитата Клаудия Танер, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

За разлика от страни като Германия или Франция, в Австрия военната работа продължава да е наложителна. Мъжете отслужват шест месеца в армията или девет месеца в гражданска работа след навършване на 18 години.

Около 3000 бойци, или 10 % от резервистите, ще поемат в продължение на три месеца задания, свързани с ковид от бойци, чиято работа завършва през май.

Австрия е удостоверила близо 4000 инфектирани с ковид и 21 умряли. Популярните ски курорти в западната провинция Тирол се оказаха огнища на разпространяването на болестта в Европа, което докара до карантиниране на тази провинция предходната седмица.
Местни и интернационалните медии разкритикуваха управляващите на Тирол, че са реагирали прекомерно късно на епидемията от ковид и не са предизвестили туристите в точния момент. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР