Австрия и Унгария се споразумяха да не изпращат военна помощ

...
Австрия и Унгария се споразумяха да не изпращат военна помощ
Коментари Харесай

Австрия и Унгария се договориха да не снабдяват Украйна с оръжия

Австрия и Унгария се споразумяха да не изпращат военна помощ на Украйна. Това обявиха австрийският министър на защитата Клаудия Танер и унгарският ѝ сътрудник Кристоф Салай-Бобровнички на среща в Будапеща.

 

Според високопоставените чиновници позицията на двете страни във връзка с войната на Русия против Украйна е " ясна " - те не дават на Киев отбранителна помощ, " с цел да предотвратят по-нататъшна ескалация ".

 

Салай-Бобровнички добави, представен от Euractiv, че Унгария ще дава единствено филантропична помощ на украинските бежанци, бягащи от войната.

 

Във видеообръщение на 29 януари президентът Володимир Зеленски съобщи, че за Украйна е значимо да продължи да получава военна поддръжка от сътрудниците със същото движение, с което Русия се стреми да " удължи войната, да изтощи нашите сили ".

 

Германия, Полша, Испания, Норвегия, Съединени американски щати и Обединеното кралство обществено дадоха обещание да изпратят танкове на Киев. Вадим Омелченко - посланикът на Украйна във Франция, съобщи, че западните страни са дали обещание досега общо 321 тежки танка. Водят се и договаряния за изтребители.

 

В края на януари унгарският министър-председател Виктор Орбан съобщи, че Украйна е " ничия земя " и я съпостави с Афганистан. След това Министерството на външните работи привика посланика на Унгария в Украйна. Освен това Орбан блокира 500 млн. евро военна помощ от Европейски Съюз за Украйна, само че по-късно подвигна ветото. Също по този начин разгласи, че няма да поддържа наказания на блока против нуклеарната промишленост на Русия.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР