Австрия е увеличила контрола по границата с Унгария, след като

...
Австрия е увеличила контрола по границата с Унгария, след като
Коментари Харесай

Австрия засилва граничния контрол с Унгария

Австрия е нараснала контрола по границата с Унгария, откакто унгарското държавно управление пуска на независимост излежаващи в пандизите задгранични жители, наказани за незаконен трафик на хора. Унгарската страна обосновава тази мярка с обстоятелството, че издръжката на задгранични пандизчии е доста скъпа за страната. Министерството на вътрешните работи е удостоверило това при питане на Австрийската информационна организация АПА.

Особено засилено е вниманието към коли, влизащи в Австрия от Унгария, Румъния и Сърбия. Освен това ще бъде изследван въпросът дали е допустимо да се продължи съдействието сред полицейските служби на Австрия и Унгария.

По силата на наредба, призната в края на предишния месец от държавното управление на Виктор Орбан, излежаващите присъди трафиканти ще би трябвало да изоставен Унгария 72 часа след освобождението си. За незаконен транспорт на хора унгарското наказателно право планува присъди от две до двадесет години. 

По публични данни сега в Унгария са затворени 2600 чужденци от 73 страни, преобладаващата част от тях са наказани за каналджийство. По данни, обявени от маджарски медии, става дума за 700 лица, най-вече от Сърбия, Румъния и Украйна, написа Българска телеграфна агенция.

Австрийската страна е реагирала с неразбиране на тази мярка. Австрийското Министерство на вътрешните работи търси контакт с унгарската страна, се споделя в известие през днешния ден. Министерството на външните работи е призовало през днешния ден посланика на Унгария във Виена на диалози. Освен засилен граничен надзор се изследва опцията за въвеждането и на други ограничения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР