Австрия е разтревожена от решението на правителството на Словения да

...
Австрия е разтревожена от решението на правителството на Словения да
Коментари Харесай

Австрия в тревога от решението на Словения да строи втори реактор на АЕЦ

Австрия е разтревожена от решението на държавното управление на Словения да издаде на държавната компания " ГЕН-Енергия " позволение за планиране на втори енергоблок на АЕЦ " Кръшко ". Това заяви ТАСС, като се базира на днешно изказване в Туитър на австрийския министър на околната среда Леоноре Гевеслер, показва БТА€

Атомната електроцентрала " Кръшко " е ситуирана в сеизмична зона в непосредствена непосредственост до Австрия. Словения сега възнамерява строителство на спомагателен реактор, аз се срещнах със своя словенски сътрудник Андрей Визяк и показах сериозната си разтревоженост, акцентира Гевеслер. Единствената словенска АЕЦ е ситуирана в покрайнините на град Кръшко, на разстояние 100 км от границата с Австрия.

Първият енергоблок на АЕЦ " Кръшко " бе издигнат от компанията " Уестингхаус " и се експлоатира взаимно от Хърватия и Словения. Във връзка с плануваното през 2043 година преустановяване на неговата работа, държавното управление на Словения възнамерава да построи втори блок на АЕЦ " Кръшко ". Началото на строителството се възнамерява през 2023 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР