Австрия е първата страна от Европейския съюз, която ще въведе

...
Австрия е първата страна от Европейския съюз, която ще въведе
Коментари Харесай

Австрия е първата държава в ЕС, която въвежда цифров данък

Австрия е първата страна от Европейския съюз, която ще вкара "цифров " налог върху огромните софтуерни компании, откакто в сряда държавното управление одобри проект, който се чака да събере повече от 200 милиона евро от интернет бизнеса, оповестява БНР.

"Ние подхващаме първата значима стъпка за увеличение на приноса на цифровите колоси към данъчните доходи ", съобщи финансовият министър Хартвиг Льогер. Новите ограничения са ориентирани към огромни компании като Гугъл и Фейсбук, на които ще бъде натрапен налог от 5% върху приходите от реклама, както и към онлайн платформи като Airbnb, които ще бъдат задължени да оповестяват на австрийските данъчни управляващи транзакциите, осъществени посредством техните уеб страници, и ще носят отговорност при положение, че притежателите на гостни не заплащат налози върху техните приходи. Освен това новият цифров данъчен проект включва и налог добавена стойност за онлайн търговците на дребно отвън Европейски Съюз.

Решението на австрийските управляващи е реалност, откакто Европейският съюз по този начин и не съумя да реализира съглашение за налагане на взаимен дигитален налог върху софтуерните колоси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР