Австрия е екстрадирала 62-годишен мъж, издирван в рамките на провеждани

...
Австрия е екстрадирала 62-годишен мъж, издирван в рамките на провеждани
Коментари Харесай

Австрия екстрадира германец, арестуван при полицейски операции срещу „Граждани на райха“

Австрия е екстрадирала 62-годишен мъж, търсен в границите на провеждани в Европа интервенции на немската  полиция против мрежата на организацията „ Граждани на райха “ – терористично придвижване, за което се счита, че е подготвяло скрит план против държавното управление в Берлин, съобщи ДПА.

Австрийските управляващи предадоха през вчерашния ден мъжа, който е немски жител, на немската полиция на граничния контролно-пропусквателен пункт Куфщайн-Киферсфелден сред австрийската провинция Тирол и немската провинция Бавария, сподели представител на прокуратурата в австрийския град Инсбрук.

Полицията е арестувала германеца на 7 декември в австрийския окръг Кицбюел в провинция Тирол, в деня, когато управляващите в Германия и Италия задържаха други 24 обвинени и направиха обиски, написа Българска телеграфна агенция.

Съд в Италия се произнесе в понеделник, че обвинен, задържан от италианската полиция в хотел покрай Перуджа – 64-годишен някогашен немски армейски офицер, също може да бъде екстрадиран във Федерална Република Германия, с цел да му бъдат повдигнати обвинявания.

Мъжете, задържани в Австрия и Италия, са измежду общо 22-та души, упрекнати от немската прокуратура в принадлежност към терористична организация, целяща събаряне на политическата система в страната.

Други трима задържани са упрекнати, че са предоставяли поддръжка на групата.

Последователите на крайнодясното придвижване „ Граждани на райха “ отхвърлят да признаят легитимността на следвоенното демократично ръководство в Германия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР