Австриецът Винсент Крихмайер спечели състезанието в супергигантския слалом, валидно за

...
Австриецът Винсент Крихмайер спечели състезанието в супергигантския слалом, валидно за
Коментари Харесай

Винсънт Крихмайер триумфира в Супер-Г в Квитфиел

Австриецът Винсент Крихмайер завоюва надпреварата в супергигантския слалом, годно за Световната купа по ски алпийски дисциплини, което се организира през днешния ден в Квитфиел, Норвегия.

За Крихмайер, който е международен първенец в дисциплината от Кортина д`Ампецо 2021, това бе общо 18 триумф в кариерата му в влиятелната верига и девета в Супер-Г.

Любопитното е обаче, че за пръв път австрийският скиор победи в Квитфиел, където в действителност през 2015 година пристигна и неговото първо качване на подиум в Световната купа.

В днешния ден в норвежкия зимен център пък Винсент Крихмайер спря хронометрите на 1:09.23 минути, с което за повторно през акцията заслужи най-високото ходило на почетната стълбичка.

На финала той изпревари с 0.21 секунди канадеца Джефри Рийд, а третото място разделиха Марко Одермат от Швейцария и италианецът Доминик Парис.

След днешния старт Одермат продължава да бъде водач в подреждането на Световната купа с 1608 точки и има задатък от близо 1000 пред втория Сиприен Саразен от Франция.

В дисциплината Супер-Г отпред още веднъж е швейцарският алпиец с 450 пункта, следван от Винсент Крихмайер с 369.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР