Австриецът Марко Шварц записа своята първа победа в дисциплината слалом

...
Австриецът Марко Шварц записа своята първа победа в дисциплината слалом
Коментари Харесай

Австриец с първа победа в слалом за СК по ски

Австриецът Марко Шварц записа своята първа победа в дисциплината слалом в Световната купа по ски-алпийски дисциплини откакто победи в надпреварата в Аделбоден (Швейцария).

Шварц бе четвърти след утринния първи манш с закъснение от 0.43 по отношение на лидера след него, само че направи доста чисто второ минаване на трасето и се поздрави със своя трети триумф в стартове за Световната купа в своята кариера. Втори през днешния ден с закъснение от 0.14 остана спечелилият от слалом в Загреб (Хърватия) в сряда Линус Щрасер, който завоюва цели 10 места във втория манш. Тройката запълни Дейв Райдинг (Великобритания), който остана на единствено 0.01 зад Щрасер.

" Austria have got it! "

What a performance from Marco Schwarz - who clinches slalom victory in Adelboden — Eurosport UK (@Eurosport_UK)

Лидерът след първото втурване Клеман Ноел (Франция) приключи едвам осми в крайното класиране, откакто направи едно изпълнено с неточности второ минаване по трасето, в което той загуби 0.81 по отношение на Шварц. Българинът Алберт Попов още веднъж не взе точки за Световната купа, откакто не приключи в първия манш.

След четири от общо 11 планувани слалома за сезона в Световната купа водач в битката за дребния глобус в дисциплината с 249 точки е днешният победител, втори с 233 е Щрасер, а тройката с 210 затваря Мануел Фелер (Австрия), който през днешния ден не приключи в първия манш. В генералното класиране лидер с 689 пункта остава Алекси Пинтюро (Франция), който през днешния ден остана 17-ти, втори с 560 е Александър Аамод Килде (Норвегия), а трети с 501 е Марко Одермат (Швейцария).



Програмата на Световната купа продължава идната седмица във Венген (Швейцария), където би трябвало да се проведат две спускания по именитата „ Лауберхорн “ в петък и събота, както и слалом в неделя. Състезанията обаче са под въпрос поради високия брой инфектирани в COVID-19 в района на зимния център.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР