Австриецът Мануел Фелер спечели втори пореден слалома за Световната купа

...
Австриецът Мануел Фелер спечели втори пореден слалома за Световната купа
Коментари Харесай

Мануел Фелер с втора поредна победа в слалом за Световната купа

Австриецът Мануел Фелер завоюва втори следващ слалома за Световната купа по ски алпийски дисциплини, откакто победи в швейцарския курорт Венген.

В трагична борба за първото място 31-годишният Фелер приключи двата манша с общо време от 1:50.28 минути, изпреварвайки единствено с една десета водача след първото втурване Атле Лий Макграт.

Любопитното е, че двамата бяха въвлечени в разногласието за успеха и преди седмица в Аделбоден, когато още веднъж австриецът сграбчи първото място, а разликата тогава беше даже по-малка - 0.02 секунди.

На трето място в днешния старт във Венген приключи трикратният притежател на дребния Кристален глобус в слалома Хенрик Кристоферсен от Норвегия.

Припомняме ви, че в надпреварата присъединяване взе и най-хубавият български алпиец Алберт Попов, който, за жалост, падна в първия манш и не приключи.

В класирането за Световната купа лидер е швейцарецът Марко Одермат с 1016 точки, следван от Марко Шварц от Австрия с 464, за който обаче сезонът завърши поради травма. Трети във краткотрайното нареждане с 460 пункта е французинът Сиприен Саразен.

В дисциплината слалом водач е Мануел Фелер с 345 точки, следван от Атле Лий Макграт със 195 и Марко Шварц със 180. Алберт Попов е на 15-о място с 66 точки.

За най-хубавите слаломисти в този момент следва да се насочат към Австрия, където идната неделя (21 януари) в Кицбюел ще се организира идващият старт за Световната купа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР