Австриецът Мануел Фелер спечели слалома от програмата на Световната купа

...
Австриецът Мануел Фелер спечели слалома от програмата на Световната купа
Коментари Харесай

Австриец спечели слалома във Венген

Австриецът Мануел Фелер завоюва слалома от програмата на Световната купа по ски алпийски дисциплини в швейцарския курорт Венген.

Фелер бе трети след първия манш, само че сподели чудесно каране във втория и съумя да запише третата си победа през сезон 2023/24, както и общо пета в кариерата.

31-годишният австриец приключи надпреварата с общо време от 1:50.28 минути, като изпревари единствено с една десета от секундата норвежеца Атле Лий МакГрат, който остана втори.

МакГрат даде най-хубаво време в първия манш от 53.67 секунди, което бе с 0.52 секунди по-добро от това на Фелер. До последната контрола във втория манш МакГрат поддържаше нежен задатък, само че го загуби във финалните метри и трябваше да се задоволи с втората позиция.

На трето място на 0.21 секунди от спечелилия приключи звездата на норвежкия слалом Хенрик Кристоферсен.

В шестицата попаднаха още французинът Клеман Ноел и швейцарците Лоик Меяр и Марк Рохат.

Българският ас в слалома Алберт Попов се движеше доста добре в първия манш, само че тъкмо преди финала позволи неточност, която му костваше отпадането.

В класирането за Световната купа лидер е швейцарецът Марко Одермат с 1016 точки. Той има задатък от цели 552 точки пред втория Марко Шварц от Австрия, който обаче завърши сезона си поради травма. Трети с 460 точки е французинът Сиприен Саразен. Победителят в днешния старт Фелер е пети с 384 точки

В подреждането за Малкия бистър глобус в слалома лидер е Мануел Фелер с 345 точки, следван от Атле Лий МакГрат със 195 и Марко Шварц със 180. Алберт Попов е на 15-о място с 66 точки.

Следващият старт от Световната купа по ски алпийски дисциплини е в Китцбюел на 19 януари, когато следва втурване. Отново в австрийския курорт следва втурване и на 20 януари, а на 21 януари е очакван слалом, в който би трябвало да взе участие и Алберт Попов.
 Алберт Попов отпадна в първия манш във Венген
Алберт Попов отпадна в първия манш във Венген

Българинът пропусна врата
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР