Австриецът Доминик Тийм е четвъртият тенисист, който се класира за

...
Австриецът Доминик Тийм е четвъртият тенисист, който се класира за
Коментари Харесай

Официално: Тийм е четвъртият участник във Финалния турнир на ATP

Австриецът Доминик Тийм е четвъртият тенисист, който се класира за тазгодишното издание на Финалния шампионат на ATP. Състезанието ще се организира от 12 до 19 ноември в зала “O2” в Лондон. Световният №7 Тийм ще взе участие за втора поредна година в влиятелната конкуренция. 24-годишният австриец се причислява към международния №1 Рафаел Надал (Испания), носителя на рекордните 19 трофеи от “Големия шлем” Роджър Федерер (Швейцария) и младата немска звезда Александър Зверев, които към този момент си осигуриха присъединяване в шампионата.

Watch out London, the Dominator is back...

Congratulations to @ThiemDomi on securing a #NittoATPFinals place for the second year in a row pic.twitter.com/WYXgYaoUXo
— Tennis TV (@TennisTV) October 13, 2017
С големи шансове да дебютира в конкуренцията в британската столица е и най-хубавият български тенисист Григор Димитров, който сега е шести в класацията за точки от началото на годината ATP Race.

Очаква се напълно скоро да бъде оповестено и класирането за шампионата на първенеца от US Open 2014 и финалист на тазгодишния “Уимбълдън” Марин Чилич. Хърватинът сега е пети в ATP Race, а на следващия ден ще се изправи против Рафа Надал на полуфиналите на “Мастърс”-а в Шанхай.

Във Финалния шампионат на ATP всяка година присъединяване взимат осемте тенисиста с най-вече точки през сезона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР