Австралийците бяха предупредени да не се натоварват, докато са на

...
Австралийците бяха предупредени да не се натоварват, докато са на
Коментари Харесай

Рекордни жеги в Австралия

Австралийците бяха предизвестени да не се натоварват, до момента в който са навън, и да пият доста вода, съобщи Ройтерс.

Очаква се рекордните температури да се задържат и даже да се покачат през идните дни.

В елементи от най-многолюдния австралийски щат Нов Южен Уелс и в област от Западна Австралия температурите доближиха рекордните 33 градуса през нощта. В елементи от Нов Южен Уелс, Южна Австралия и Виктория се чака да бъдат достигнати оптимални температури от над 45 градуса, предизвести метеорологичната работа.

"Избягвайте физическа интензивност и се хидратирайте добре ", посъветва Ричард Брум, шеф на отдела за въздействието на околната среда върху публичното здраве в районното държавно управление на Нов Южен Уелс.

Четири пети от 25-милионното население на Австралия живее на крайбрежието.

Необичайно високите температури основават терзания и за земеделието, отбелязва Ройтерс. Регионалното държавно управление на щата Нов Южен Уелс разгласи, че възнамерява да изпомпва О2 в реки и езера, съобщи Асошиейтед прес.

Стотици хиляди мъртви риби бяха открити в река Дарлинг, а по-късно в езерото Хюм бяха открити 1800 гниещи риби. Експертите считат, че повода за гибелта им е комбинацията от топла вълна, суша и разпространяване на водорасли, която понижава кислорода във водата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР