Австралийското следствие призна, че издирването на самолета от полет MH370,

...
Австралийското следствие призна, че издирването на самолета от полет MH370,
Коментари Харесай

Краят на издирването на полет MH370, голямата мистерия в модерната авиация

Австралийското разследване призна, че издирването на самолета от полет MH370, липсващ през 2014, завършва без триумф. Случило се е „ съвсем немислимото “ – аероплан да се изпари без диря, споделят специалистите в окончателния отчет, представен от Франс прес.

Boeing 777 на самолетна компания Malaysia Airlines изчезна на Индийския океан на 8 март 2014 с 239 пасажери на борда, малко след излитането му от Куала Лумпур към Пекин.

Оттогава случилото се със самолета е една от най-големите мистерии в историята на гражданската авиация.

Анализите на сателитни изображения и на вероятния маршрут на апарата след отклоняването му от курса обрисуваха голяма зона за претършуване от 120 000 кв. километра в южната част на Индийския океан. Но от самолета и хората не беше открита и диря.

Причините за злополуката не могат да бъдат открити сигурно, защото апаратът не беше открит, разгласи Австралийското бюро по превоз и сигурност в показания през днешния ден заключителен отчет.

Почти немислимо и несъмнено недопустимо е в ерата на модерната авиация (...) огромен търговски аероплан да изчезне и никой да не знае сигурно какво се е случило, продължава документът.

Бюрото признава, че най-мащабното търсене в историята е било доста мъчно поради неналичието на информация, защото в началото не е имало данни за самолета и за сателитната връзка.

По-късно проверяващите направиха компютърен модел въз основата на няколко парчета, които се счита, че са престояли в океана към две години – когато самолетът изчезна.

След тригодишно търсене водолазите са отстранили множеството зони по най-вероятния път на машината, излиза наяве от 440-страничния документ.

Австралийската национална организация за следствие разгласява през април отчет, съгласно който  е по-вероятно MH370 да се намира на север от зоната на търсене, в бранш от към 25 000 кв. километра.

Само три парчета от самолета бяха открити на западните крайбрежия на океана, сред които част от крилото.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР