Австралийското правителство ще отдели 927 милиона долара за повишаване на

...
Австралийското правителство ще отдели 927 милиона долара за повишаване на
Коментари Харесай

Австралия ще вложи над 920 млн. долара в киберсигурността на страната

Австралийското държавно управление ще отдели 927 милиона $ за повишение на киберсигурността на страната и развиване на службите за радиоелекронно разузнаване, заяви през днешния ден министър председателят Скот Морисън, представен от ТАСС.

В изказване на уеб страницата на държавното управление министър-председателят показва, че най-крупната в историята на страната инвестиция в киберсигурност ще възлиза на 1,35 милиарда австралийски $ (927 млн. американски), които ще бъдат изхарчени през идващите 10 години за насърчаване на националното ръководство за радиоелектронно разузнаване и на австралийския център за киберсигурност.

Изнесоха стряскащи данни за киберпрестъпленията по времето на пандемия

Приоритет за федералното държавно управление е отбраната на стопанската система, националната сигурност и суверенитета на страната ни. Значителните вложения в киберсигурност ще ни дават принадлежности за битка със заканите и за отбрана на австралийците, означи Морисън, представен от Българска телеграфна агенция.

Инвестиционният пакет включва 110,5 млн. американски $ за развиване на ръководството за радиоелектронно разузнаване (ASD). Близо 323 млн. $ ще бъдат вложени в основаването на нови подразделения на ASD и наемането на над 500 компютърни експерти и разработчици в ръководството. С част от средствата ще бъде финансирана научно-изследователска работа в региона на отбраната на персоналните данни и гарантиране на киберсигурността, както и работата по основаването на единна национална платформа за продан на сведения за киберзаплахи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР