Австралийският студент Алек Сигли, който караше докторантура в университет на

...
Австралийският студент Алек Сигли, който караше докторантура в университет на
Коментари Харесай

Северна Корея изгони австралийски студент за интригантска пропаганда

Австралийският студент Алек Сигли, който караше докторантура в университет на Пхенян, бе изпъден от Корейската народно-демократична република (КНДР) поради подозрения за шпионаж и враждебни дейности против националната сигурност. Това се показва в известие на държавната телеграфна организация ЦТАК, циктирана от Българска телеграфна агенция.

Твърди се още, че на 25 юни Сигли е арестуван на мястото на престъплението за акции на интригантска агитация по отношение на републиката с потреблението на интернет. По време на следствието бил открит фактът, че той по подстрекателство на антирепубликански медии, в това число на (южнокорейския информативен портал) NK News, ползвайки се също от ситуацията на задграничен студент, бродил по уличките на Пхенян, търсил е, събирал и е анализирал данни и неведнъж ги е предавал с фотографии. Отбелязва се, че Сигли „ почтено е осъзнал, че се е занимавал с шпионаж, че постоянно е събирал и е предоставял данни за вътрешното състояние на работите в КНДР”.

Агенцията подчертана, че австралийският студент се извинил за похищението върху суверенитета КНДР и е изискал амнистия.

19-годишният юноша дойде в Пхенян предходната година за проучване на корейска литература в университета „ Ким Ир Сен”. Освен с учене в столицата на КНДР, той интензивно се е занимавал и с други действия, провел е туристически пътувания за чужденци, а също постоянно е разгласил свои публикации и фотоси за живота в националната република в едно от южнокорейските интернет издания и в обществените мрежи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР