Австралийският премиер Скот Морисън заяви, че страната е била обект

...
Австралийският премиер Скот Морисън заяви, че страната е била обект
Коментари Харесай

Австралия обяви, че е станала обект на масирана кибератака

Австралийският министър председател Скот Морисън съобщи, че страната е била обект на широкообхватна хакерска офанзива, настоящите лица, зад която са подкрепяни от избрана страна. По думите на Морисън обект на офанзивата са били държавното управление, публичните услуги и бизнеса, само че министър председателят отхвърли да назове съответния провинен.

„ Тези дейности са ориентирани към австралийски организации в редица браншове, в това число всички равнища в държавното управление, промишлеността, политически организации, снабдители на услуги от значително значение и оператори на друга стратегическа инфраструктура. Знаем, че това еопитен причинител, подкрепян от избрана страна. "

На конференция в Канбера Скот Морисън означи още, че сходни офанзиви не са нещо ново, само че честотата им се е нараснала в последните месеци. Той посочи, че не съществуват доста причинители в други страни с сходни благоприятни условия.

Министърът на защитата на Австралия Линда Рейнолдс сподели, че не е открито масирано приключване на данни вследствие на хакерската офанзива.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР