Австралийският премиер Малкълм Търнбул заяви, че ще търси отговори от

...
Австралийският премиер Малкълм Търнбул заяви, че ще търси отговори от
Коментари Харесай

Австралия бясна заради застреляна от полицай австралийка в САЩ

Австралийският министър председател Малкълм Търнбул съобщи, че ще търси отговори от американските управляващи поради " необяснимата " гибел на жена, убита от служител на реда, оповестява БиБиСи.

Джъстин Деймънд, която е родом от австралийския град Сидни, беше убита в американския град Минеаполис в събота, откакто се обадила на полицията, с цел да заяви за допустимо закононарушение.

Инцидентът се проверява от американските управляващи, които настояват, че не могат да принуждават служителя на реда да даде изказване.

Търнбул се зарече, че държавното управление му е твърдо решено да научи какво " трагично се е объркало ".

" Как може една жена, излязла на улицата по пижама, търсейки помощ, да бъде убита по този метод ", запита пред локални медии министър председателят на Австралия.

" Това е шокиращо ликвидиране, и да, ние настояваме за отговори от името на фамилията ѝ ", настоя Малкълм Търнбул.

Американските медии оповестиха, че 40-годишната Джъстин Деймънд е била по пижама и се доближила до полицейската кола откъм шофьорската врата, когато била простреляна.

Полицаят Мохамед Нор, който седял на дясната предна седалка в патрулката, разкрил пукотевица през сътрудника си, прострелвайки дамата в коремната област.

Всеки служител на реда и полицейска патрулка в Минеаполис са оборудвани с камери, само че тъкмо този случай не е бил сниман.

Кметът на Минеаполис съобщи, че упорства за информация за какво служителят на реда Нор и неговият сътрудник не са присъединили камерите си.

" Ние не можем да принудим служител на реда Нор да направи изказване ", разяснява кметицата, допълвайки: " Налице са съществени въпроси, на които се надяваме скоро да получим отговори. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР