Австралийският премиер Антъни Албанезе днес заяви, че правителството му може

...
Австралийският премиер Антъни Албанезе днес заяви, че правителството му може
Коментари Харесай

Премиерът на Австралия каза, че може да започне разследване на сагата с тайните министерства

Австралийският министър председател Антъни Албанезе през днешния ден съобщи, че държавното управление му може да обмисли започването на следствие на събитията, при които някогашният министър-председател Скот Морисън е положил скрито клетва в основни министерства по време на пандемията от ковид, съобщи Ройтерс.

По време на пандемията Морисън, който се отдръпна от поста водач на Либералната партия след загубата на парламентарните избори през май, е положил загадка клетва в пет основни министерства, което съставлява невиждано вдишване на пълномощия, стана ясно тази седмица. Действията му провокираха рецензии от страна на лейбъристкото държавно управление, както и от личната му партия, само че някогашният министър председател се отбрани с претекста, че е чувствал, че отговорността за нацията по време на пандемията е напълно негова.

Днес Албанезе съобщи, че на следващия ден държавното управление ще получи съвет от основния юрист, втория най-висш чиновник на правораздавателната система в страната, по отношение на законността на дейностите на Морисън. Албанезе уточни, че държавното управление ще обмисли и дали да даде начало на следствие и на промени, с които да подсигурява, че сходна процедура няма да се повтори, предава Българска телеграфна агенция. " Ще разгледаме всички тези въпроси, откакто получим съвета на основния юрист ", съобщи той пред телевизия " Скай нюз ".

Албанезе добави, че въпреки и основният юрист да има пълномощието да дава препоръки по юридически тематики, съществува и по-широк кръг от проблеми, които би трябвало да бъдат прегледани. " Има обособени въпроси за действието на нашата народна власт, за нормите и за това дали някои от тях не са били подценени, както и дали има потребност от съответни промени, с които да се подсигурява, че сходно нещо в никакъв случай няма да се повтори ", съобщи министър-председателят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР