Австралийският министър-председател Скот Морисън обеща още 1 млрд. австралийски долара

...
Австралийският министър-председател Скот Морисън обеща още 1 млрд. австралийски долара
Коментари Харесай

Премиерът на Австралия обеща още 700 млн. долара за Големия бариерен риф

Австралийският министър-председател Скот Морисън даде обещание още 1 милиарда австралийски $ (703 млн. щатски долара) за запазване на Големия бариерен риф и за поддържането на хиляди работни места в туризма. Заявката идва единствено няколко месеца преди изборите в Австралия, написа Ройтерс.

Рифът е една от най-известните естествени забележителности на страната, която обаче е застрашена от световното стопляне. Той е водещ претекст в рецензиите против поддръжката на ръководещата консервативна коалиция за изкопаемите горива.

Морисън съобщи, че инвестицията ще помогне за отбраната на към 64 000 работни места в Куинсланд, които зависят от Големия бариерен риф. Североизточният щат ще бъде главно " полесражение ", когато Морисън отиде на избори през май, стремейки се към четвърти следващ мандат за своята партия. Неговата консервативна коалиция сега държи 23 от 30-те места в долната камара на Народното събрание на щата.

" Подкрепяме здравето на рифа и икономическото бъдеще на туристическите оператори, доставчиците на хотелиерски услуги и общностите в Куинсланд, които са в основата на туризма ", показва Морисън в изказване.

Допълнителното финансиране, което ще се употребява през идващите девет години, ще се добави към съществуващия пакет от 2 милиарда австралийски $, предопределен да защищити рифа от екологични закани през идващите три десетилетия.

Големият бариерен риф, формиран от повече от 3000 обособени рифа на 2300 км, е изгубил повече от половината си корали през последните 30 година
 Големият бариерен риф се възвръща от избелване на коралите
Големият бариерен риф се възвръща от избелване на коралите

Рифът мина през проблеми, само че към момента може да реагира - и това ни дава надежда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР