Австралийският министър на здравеопазването обяви мащабна борба с пушенето на

...
Австралийският министър на здравеопазването обяви мащабна борба с пушенето на
Коментари Харесай

Австралия обяви сериозни мерки срещу вейпинга

Австралийският министър на опазването на здравето разгласи огромна битка с пушенето на вейп, обвинявайки тютюневите компании, че съзнателно притеглят младежи, с цел да основат идващото " потомство никотинови наркомани ", съобщи Агенция Франс Прес.

Обявена за най-мащабната промяна за битка с тютюнопушенето в страната от десетилетие насам, Австралия ще забрани еднократните вейп устройства, ще спре вноса на версии без рецепта и ще ограничи количеството никотин, което могат да съдържат електронните цигари.

Massive changes are on the way for vape laws in Australia.

The Federal government is launching a world-first crackdown - with disposable vapes to be banned.
— 9News Australia (@9NewsAUS)
Австралия от дълго време е в авангарда на опитите за ограничение на тютюнопушенето и през 2012 година стана първата страна, която вкара закони за " елементарни опаковки " на цигарите - политика, която по-късно бе копирана от Франция, Англия и други страни.

Тежките налози върху продажбите на тютюневи произведения значат, че в Австралия се продават едни от най-скъпите цигари в света - към 50 австралийски $ (33 щатски долара) за кутия от 25 цигари.

Но през последните години Австралия се бори да овладее внезапното увеличение на развлекателните устройства вейп, изключително измежду младежите.

" Вейпинга се трансформира в поведенчески проблем номер едно в гимназиите. А в началните учебни заведения то става необятно публикувано ", съобщи министърът на опазването на здравето Марк Бътлър в фрагмент от речта си.

" Точно както направиха с тютюнопушенето, Big Tobacco взе още един пристрастяващ артикул, опакова го в лъскава опаковка и добави аромати, с цел да сътвори ново потомство никотинови наркомани. "

A product targeted at kids, sold alongside lollies and chocolate bars. Young people who vape are three times more likely to take up smoking. Welcome reform
— Ben Carroll (@BenCarrollMP)
Хората към момента ще могат да употребяват вейп с рецепта като средство за отричане от цигарите.

" Вейпингът беше продаден на държавните управления и общностите по света като лечебен артикул, който да помогне на дългогодишните пушачи да се откажат от цигарите ", сподели Бътлър.

" Той не е продаван като артикул за забавление - изключително за нашите деца. "

По данни на Австралийския институт за здраве и богатство Австралия има едно от най-ниските равнища на всекидневно пушене в света, само че се следи увеличение на броя на младежите под 25 години, които стартират да пушат.

Както Австралийската здравна асоциация, по този начин и Австралийският съвет за битка с рака похвалиха промените на държавното управление.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР