Австралийският лекар, който прилага собствените си пионерски изследвания върху меланома

...
Австралийският лекар, който прилага собствените си пионерски изследвания върху меланома
Коментари Харесай

Австралийски лекар с тумор в мозъка се излекува сам, колегите го отписаха

Австралийският доктор, който ползва личните си пионерски проучвания върху меланома към нелечимия рак на мозъка, с който е диагностициран преди съвсем една година, все още е чист от рак.

Професорът от Университета в Сидни Ричард Сколиър съобщи, че  " не може да бъде по-щастлив ", откакто резултатите от последния ядрено-магнитен резонанс демонстрираха, че към момента няма признаци на рецидив на неговия глиобластом.

" Не мога да бъда по-щастлив. Благодаря на страхотния екип, който се грижи толкоз добре за мен, изключително на брачната половинка ми Кейти и прелестното ми семейство! ", радостно показа в обществените мрежи проф. Сколиър.

Туморът на професор Сколиър  е открит през юни предходната година, откакто получава припадък в Полша.

Той става първият в света пациент с рак на мозъка, на който е приложена комбинирана имунотерапия преди интервенцията, защото той употребява основата на своята животопроменяща работа върху меланома върху себе си.

Сега професор Сколиър се надява, че туморът няма да се върне, защото съгласно лекаря междинното време до появяването на рецидив за мозъчния израстък от четвърти етап, който е имал, е шест месеца.

" Предприемайки пробно лекуване, което рискува да редуцира живота му, той напредва в разбирането на рака на мозъка и е от изгода за бъдещите пациенти ", заяви Университетът в Сидни, обявявайки наградата  " Австралиец на годината "  за професор Сколиър и професор Лонг.

Професорите, които са и съизпълнителни шефове на Австралийския институт по меланома, трансфораха болестта в лечимо с помощта на метода си за имунотерапия, която задейства личната имунна система на пациента.

В диалог с Кей Бърли от Sky News през февруари професор Сколиър съобщи, че  " рискът от съществени нежелани реакции при тези типове медикаменти е много висок, само че до момента всичко е било наред, тъй че не мога да бъда по-щастлив и се надявам да остане по този начин още известно време ".

" Ние показахме, че може да се задейства имунната система и то доста добре, и това към този момент е първата основополагаща стъпка за смяна в региона и метода, по който се изследват медикаментите при рак на мозъка ", заключи професор Лонг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР