Австралийските власти въведоха нов пакет санкции срещу беларуски граждани, сред

...
Австралийските власти въведоха нов пакет санкции срещу беларуски граждани, сред
Коментари Харесай

Австралия въведе нови санкции срещу Беларус и Лукашенко

Австралийските управляващи вкараха нов пакет наказания против беларуски жители, измежду които президентът на Беларус Александър Лукашенко и членове на неговото семейство, съобщи ТАСС, като се базира на изказване на австралийската външна министърка Марис Пейн, оповестено на уеб страницата на ръководеното от нея министерство.

Въвеждат се наказания против Александър Лукашенко, против сина му Виктор Лукашенко и против брачната половинка му Галина Лукашенко.

В австралийския санкционен лист бяха включени също по този начин беларуски министри и военачалници.

"Правителството на Беларус и президентът Лукашенко не престават да оказват стратегическа поддръжка на Русия и на въоръжените ѝ сили, които правят посягане против суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ", съобщи Пейн, като означи, че глобите против сина на Лукашенко се вкарват поради това, че той е "заемал управителни длъжности в държавното управление на страната и е имал отношение към въпросите на националната сигурност ".

Австралия към този момент вкара наказания против Беларус, в това число и против министъра на защитата.

Новият пакет включва

ограничаващи ограничения във връзка с началника на генералния щаб на беларуските въоръжени сили Виктор Гулевич и против заместниците и помощниците на министъра на защитата поради това, че са разрешили на Русия да транспортира военнослужещи, тежко въоръжение и танкове в Украйна.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР