Австралийските власти призоваха днес хиляди хора в северната част на

...
Австралийските власти призоваха днес хиляди хора в северната част на
Коментари Харесай

Австралийските власти призоваха хиляди да напуснат домовете си заради очаквани наводнения

Австралийските управляващи приканиха през днешния ден хиляди хора в северната част на щата Куинсланд в Северна Австралия да се реалокират на по-високи места заради заплаха от огромни наводнения, породени от проливните дъждове, съобщи Ройтерс.

Според локалните управляващи в някои покрайнини на град Кернс, известна туристическа дестинация с население към 170 000 души, се чакат съществени наводнения.

" Жилищата в тези региони могат да се наводнят още повече поради приближаването на високи талази и продължаващите превалявания. Жителите би трябвало да се реалокират на по-високи места още в този момент ", оповестиха щатските спешни и противопожарни служби на Куинсланд на своя уебсайт, предупреждавайки за изключителни обстановки в някои елементи от северната част на щата.

Наводненията са придружени от проливни дъждове, провокирани от тропическия циклон " Джаспър ", който връхлетя района по-рано тази седмица, оставяйки десетки хиляди локални поданици без електричество и наложи евакуацията на мнозина.

Австралийската метеорологична работа предвижда " рискови и животозастрашаващи наводнения " в град Кернс и съобщи, че по-късно през днешния ден равнището на придошлите води може да надвиши маркирания през 1971 година предходен връх от 4,1 метра. Според локална спешна група в града редица домове, здания, пътища и мостове към този момент са били наводнени, като е допустимо в региона да бъдат прекратени електрозахранването, водоснабдяването, телефонните услуги и да се стигне до проблеми с канализацията. Според метеоролозите проливните дъждове ще продължат и през днешния неделен ден, като обстановката се следи от близко.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР