Австралийските власти обявиха прекратяване на работата на посолството на страната

...
Австралийските власти обявиха прекратяване на работата на посолството на страната
Коментари Харесай

Австралия затвори посолството си в Киев

Австралийските управляващи оповестиха преустановяване на работата на посолството на страната в Киев и неотложно изтеглиха персонала му поради " влошаващата се обстановка със сигурността " в Украйна, се споделя в прессъобщение на австралийското външно министерство, съобщи The Sydney Morning Herald.

На фона на влошаващата се обстановка със сигурността, заради скупчването на съветски войски на границата с Украйна, австралийското държавно управление разпореди личният състав на австралийското посолство в Киев да бъде евакуиран, като прекрати работата му.

Австралийското външно министерство добави, че ще реалокира активността на посолството във краткотраен офис в Лвов. Агенцията също по този начин предложи на австралийските жители неотложно да изоставен Украйна, защото " изискванията за сигурност може да се трансформират в най-скоро време ".

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън организира спешни диалози в неделя с Путин, като предизвести съветския си сътрудник, че нахлуването в Украйна ще докара до " бързи и тежки " разноски за Русия, ще понижи позицията на страната и ще аргументи " необятно публикувани човешки премеждия ".

Байдън и Путин разговаряха единствено часове откакто Съединени американски щати и Австралия взеха решението да затворят посолствата си в столицата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР