Австралийските въоръжени сили съобщиха днес, че възнамеряват да изтеглят от

...
Австралийските въоръжени сили съобщиха днес, че възнамеряват да изтеглят от
Коментари Харесай

Австралийските въоръжени сили ще сменят хеликоптерите си европейско производство с машини от САЩ

Австралийските въоръжени сили оповестиха през днешния ден, че имат намерение да изтеглят от приложимост своите проектирани в Европа хеликоптери "Тайпан " и вместо това да закупят хеликоптери "Блек хок " и "Сийхок ", защото американските машини са по-надеждни, съобщи АП, цитирина от Българска телеграфна агенция.

Този ход идва по-малко от три месеца откакто Австралия анулира договорка за закупуване на френски стандартни подводници за сметка на подводници с нуклеарно задвижване, издигнати с технологии от Съединени американски щати и Англия и провокира мощния яд на Франция.

Австралия има 47 хеликоптери "Тайпан ", проектирани от Еърбъс, които трябваше да са на работа до 2037 година, само че постоянно остават на земята поради механически проблеми. Австралия ще престане да ги употребява и ще закупи 40 хеликоптери, проектирани от Локхийд-Мартин, за които ще заплати 7 милиарда австралийски $ (4,8 милиарда щатски).

Премиерът Скот Морисън сподели, че Австралия ускорява отбранителните си качества и е развила положителни партньорства, изключително със Съединени американски щати.



Скот Морисън

"Хеликоптерите "Тайпан " просто не дадоха отговор на упованията ", сподели Морисън. "И ние желаеме да сме сигурни, че нашите сили за защита са екипирани с допустимо най-хубавото за отбрана на страната ни съоръжение, а хеликоптерите "Блек хок " ще обезпечат това ", добави той.

Министърът на защитата Питър Дътън сподели, че употребата на хеликоптерите "Блек хок " е доста по-евтина и че чиновници са изказвали опасения по отношение на програмата "Тайпан " през последните 10 години. "Девет пъти те са се оказвали негодни за хвърчене и аз просто няма да слага нашите хора в такава позиция ", съобщи Дътън. Според него новите хеликоптери ще създадат взаимоотношението сред въоръжените сили на Австралия и Съединени американски щати по-лесно - значимо основание поради неустойчивостта в района.

Китай се беше разгневил от смяната в договорката за австралийските подводници и съобщи, че е безконтролно от страна на Съединени американски щати и Англия да изнасят нуклеарни технологии.

Политици от опозицията споделиха, че австралийското държавно управление е похарчило милиарди долари за неприятни решения по доста от договорите в областта на защитата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР