Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР),

...
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР),
Коментари Харесай

МВР разпореди проверка на действията на полицаите по случая с пребитата жена от Челопеч

Разпоредена е вътрешна инспекция в Министерството на вътрешните работи (МВР), която би трябвало да откри по какъв начин са работили служителите на реда по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това сподели за Българска телеграфна агенция в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков.

" Възложили сме да се извърши една инспекция в незабавен порядък, тъй че да стане ясно какви са били първите дейности на сътрудниците ", сподели Илков.

На въпрос за какво органите на реда в началото не са подхванали ограничения по задържането на 32-годишния причинител, служебният министър отговори, че униформените не са разполагали с задоволително информация, а самата потърпевша е отказала да се яви в Районното ръководство, с цел да подаде тъжба. 

" Ще се извърши разбор на дейностите и в случай че има данни, че има несъответстващи такива, надлежно ще се извърши инспекция и ще вземем ограничения това да не се случва ", добави служебният министър, като посочи, че възможните ограничения ще бъдат дисциплинарни. 

На 11 август тази година е бил подаден сигнал за скандал в частен дом в с. Челопеч, оповестиха по-рано от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. На място е дошъл патрулен екип, който е открил жена с голям брой пострадвания от нанесен побой. Пострадалата изрично е отказала да подаде тъжба против причинителя, за което се е подписала и в полицейския протокол. Униформените чиновници са изготвили сигнален протокол на мъжа, с който тя живее.

На 14 август полицията е получила известие от чиновници на Общината, че жена с контузии е настанена в болница. Незабавно били подхванати оперативни дейности и мъжът от с. Челопеч, престъпно проявен, е арестуван и притеглен като обвинен за причиняване на междинна телесна щета. 

След отчет в прокуратурата по случая е формирано досъдебно произвеждане, а 32-годишният мъж е притеглен като обвинен, като мярката му за задържане е удължена до 72 часа. Впоследствие с определение на съда му е наложена и непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Децата на потърпевшата са настанени в център за настаняване от фамилен вид.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР