Австралийски учени твърдят, че са разрешили логичен парадокс, доказвайки, че

...
Австралийски учени твърдят, че са разрешили логичен парадокс, доказвайки, че
Коментари Харесай

Пътуването във времето е възможно, твърдят австралийски учени

Австралийски учени настояват, че са разрешили логически абсурд, доказвайки, че теоретично пътуването във времето е допустимо, написа английският вестник London Evening Standard, цитира организация "Фокус ".

Доклад на студента на Университета в Куинсланд Жермен Тобар и неговия професор, физик Фабио Коста, в детайли разказва комплицираните математически доказателства, които демонстрират, че човек може свободно да пътува обратно във времето, без да основава парадокси.

Най-известният абсурд за пътешестване във времето е "Парадоксът на дядото ", който преглежда какво би се случило, в случай че пътувате обратно във времето и убиете личния си дядо. Ако го убиеш, ще престанеш да съществуваш, само че в случай че престанеш да съществуваш, в никакъв случай не си съществувал, с цел да го убиеш.

Научният консенсус по отношение на парадоксите за пътешестване във времето е, че даже да можете да пътувате обратно във времето, не би трябвало да променяте нищо в предишното, с цел да гарантирате, че няма да възникне абсурд.

Д-р Коста, който преди този момент показва, че човек може да упражни лимитирано количество свободна воля, в случай че пътува обратно във времето, разпорежда на Тобар казуса за по-нататъшното развиване на математическите доказателства.

Изследователите употребяват образеца за някой, който пътува обратно във времето, с цел да спре пандемията от ковид. Съгласно предходния консенсус те не биха могли да спрат „ нулевия пациент” да се болести с вируса - защото това би премахнало нуждата те да пътуват обратно във времето.

Според новия модел, обрисуван в публикацията, пандемията въпреки всичко ще възникне по различен метод за попречване на абсурд.

Жермен Тобар сподели: „ В образеца за нулевия пациент с ковид можете да опитате да спрете заразяването на нулевия пациент, само че по този метод бихте хванали вируса и ще станете нулев пациент, или някой различен би станал.

"Без значение какво сте създали, очевидните събития просто ще се приспособяват към Вас. Това би означавало, че - без значение от вашите дейности - пандемията ще настъпи, давайки Ви мотивация да се върнете и да я спрете. Опитайте, колкото бихте могли да създадете абсурд, събитията постоянно ще се приспособяват, с цел да се избегне всякакво противоречие. “
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР