Австралийски учени твърдят, че хората еволюират по-бързо, отколкото през предишните

...
Австралийски учени твърдят, че хората еволюират по-бързо, отколкото през предишните
Коментари Харесай

Продължава ли еволюцията на човека?

Австралийски учени настояват, че хората еволюират по-бързо, в сравнение с през предходните 250 години, въз основата на съществуване на артерия в предмишницата, заяви в. " Дейли мейл ".

Артерията се назовава медианна. Обикновено тя изчезва към осмата седмица след раждането и на нейно място се образуват две други артерии. Хората с трите артерии обаче са от ден на ден от края на 19-и век.

Тенденцията стартира през 80-те години на 19-и век при 10 % от популацията. През 20-и век те се усилват до 30 %. Кръвоносният съд към този момент се открива у 35 % от популацията. Според експертите от университета " Флиндърс " родените след 80 години към този момент ще имат такава артерия.

" От 18-и век анатоми наблюдават съществуването на тази артерия у пълнолетните и проучването ни демонстрира, че то ясно се усилва... - сподели доктор Теган Лукас от екипа. - Увеличението може да е резултат от разновидност на гени, участващи в развиването на медианната артерия, или на здравословни проблеми на майките по време на бременността, или на двете. "

" Ако тази наклонност продължи, множеството хора ще имат медианна артерия на предмишницата до 2100 година " - предвижда той.

Наличието на медианна артерия е от изгода, тъй като усилва общото кръвоснабдяване, а и може да се употребява като сурогат при хирургически интервенции на други елементи от тялото.

Специалистите назовават това " микро еволюция ".

Медианната артерия не е единственият знак, че хората още еволюират. Има и случаи на хора, родени без мъдреци, което е резултат от смаляването на лицата. Увеличават се и случаите на спина бифида окулта, както и на хората, родени с дребна кост зад коляното, наречена фабела.

Други учени също са изследвали честотата на медианната артерия. През 2013 година експерти от института Тата в Индия откриха доста такива случаи в лявата ръка при дисекции.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР