Австралийски служители започнаха да освобождават стотици мъртви китове в събота

...
Австралийски служители започнаха да освобождават стотици мъртви китове в събота
Коментари Харесай

Автралия изхвърли стотици мъртви китове след спасителна акция

Австралийски чиновници започнаха да освобождават стотици мъртви китове в събота Те публично завършиха избавителните старания, вярвайки, че няма повече оживели, съобщи CBS News.

Природозащитни специалисти и подготвени доброволци съумяха да спасят 108 от почти 470 дългоплавни пилотни китове през последните пет дни в осъществяване на рискови избавителни задачи.

Припомняме, че преди дни стана ясно, че минимум 380 кита са починали при всеобщо засядане на брега в южната част на Австралия.

Почти цялото стадо от 460 кита от типа елементарна гринда, заседнали в пристанището на Макуори, на скалистия и едва обитаем западен бряг на Тасмания, е починало.

Това е най-голямото всеобщо засядане, записано в миналото в Тасмания, островен щат край южното крайбрежие на континентална Австралия и евентуално най-голямото в историята на страната.

Спасителен екип от 60 природозащитници, квалифицирани доброволци и локални служащи в рибовъдни стопанства концентрира напъните си върху група китове, отчасти потопени във водата.

Властите насочиха вниманието си към изхвърлянето на труповете, като оценители сътвориха проект за разчистване.

Причините за всеобщите засядания остават незнайни - даже за учените, които учат феномена от десетилетия.

Някои откриватели обаче допускат, че извънредно общителните пилотни китове може да са излезли от маршрута си, откакто са се хранили покрай бреговата линия или следвайки един или два кита, които са се отклонили.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР