Австралийски съд разпореди на Google да заплати 715 000 австралийски

...
Австралийски съд разпореди на Google да заплати 715 000 австралийски
Коментари Харесай

Google трябва да плати $515 000 на политик за клеветнически видеа в YouTube

Австралийски съд разпореди на Гугъл да заплати 715 000 австралийски $ (515 000 долара) на някогашен почитан политик, откакто реши, че "безмилостната, расистка, обидна и клеветническа акция " от страна на коментатор в YouTube го е предиздвикала да напусне политиката прибързано.

Федералният съд е отсъдил, че Гугъл, която е притежател на уеб страницата за шерване на видеа YouTube, е спечелила хиляди долари от две видеа с нападки против вицепремиера на най-многолюдния австралийски щат Нов Южен Уелс, които са били гледани близо 800 000 пъти от стартирането им до края на 2020 година, осведоми Ройтерс.

Във видеата политическият коментатор Джордан Шанкс слага под подозрение честността на Джон Бариларо, определяйки го като "корумпиран " без доказателства и го назовава с расистки прилагателни, които "не са нищо по-малко от тирада на омразата ", споделя арбитър Стив Реърс пред съда.

Когато Бариларо напуща политиката през октомври 2021 година повода е, че той бил "травматизиран от акцията на Гугъл и на Шанкс, като, в последна сметка, той се отхвърля от поста си прибързано ", декларира Реърс.

"Сметнах държанието на Гугъл по този проблем за погрешно и безпричинно. "

Говорител на Шанкс, който е бил обвиняем по делото дружно с Гугъл, преди той и Бариларо да подписват извънсъдебно съглашение през предходната година, не е коментирал незабавно решението на съда.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР