Австралийски младши министър подаде днес оставка, след като бе разкрито,

...
Австралийски младши министър подаде днес оставка, след като бе разкрито,
Коментари Харесай

Австралийски министър подаде оставка, нарушил мерките срещу коронавируса

Австралийски младши министър подаде през днешния ден оставка, откакто бе разкрито, че живее в крайбрежната си вила макар възбраната за маловажни пътувания, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Дон Харуин, министър за щата Нов Южен Уелс, разгласи оставката си довечера, откакто фоторепортери го снимаха по какъв начин си купува облекла и живее във ваканционното си жилище, вместо да обитава в градския си апартамент.

Тази заран служители на реда са глобили Харуин с 1000 австралийски $ (634 щатски долара) за нарушение на разпорежданията за запазване на публичното здраве. Подложен на политически напън, по-късно денем той се отдръпна от поста си. " Няма нищо по-важно от работата на държавното управление в битката с рецесията с ковид ", сподели пред националната телевизия Ей Би Си Харуин, като съобщи, че съжалява за грешката и се надява че тя няма да отклони държавното управление от тази задача.

Министър-председателят Скот Морисън прикани всички австралийци да си стоят у дома и да не пътуват до вилите си, с цел да не се популяризира вирусът. Гражданите на страната нямат право да излизат от жилищата си през Страстната седмица с изключение на за храна и физически извършения. Полицията глобява всеки, който нарушава възбраната.

Смъртните случаи в Австралия от Covid-19 се усилиха през днешния ден с три и доближиха 54. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР