Австралийски лекар създаде първата машина за безболезнена смърт, съобщават медиите

...
Австралийски лекар създаде първата машина за безболезнена смърт, съобщават медиите
Коментари Харесай

Лекар създаде първата капсула за евтаназия

Австралийски доктор сътвори първата машина за безболезнена гибел, оповестяват медиите на Петия континент. Устройството е капсула, която работи с течен азот. То може да приспи човек вечно за секунди.

Д-р Филип Нитшке е върл покровител на евтаназията. Работи дружно с инженер от Холандия, който се споделя Александър Баник. Самото устройство се създава с 3D принтер. Състои се от резервоари с течен азот и капсула за заспиване.

В капсулата се слага смъртоносно болния пациент и се вкарва четирицифрен код. Вътре стартира да навлиза азот, той заспива и гибелта настава след няколко минути.

" Процесът е неусетен и е единствено 5 минути. Машината може да се направи с 3D принтер, а течният азот се пордава свободно. След гибелта на пациента, по негово предпочитание може да бъде заровен със самата капсула ", обяснава доктор Нитшке.

Изобретателят акцентира, че вътре в капсулата има паник бутон. Той стопира целия развой, при положение, че индивидът, който се евтаназира, премисли решението си. Тогава в капсулата влиза О2 вместо азот. /Марица.бг

Редакция и превод Росен САРЪМОВ

тагове доктор евтаназия  Д-р филип Нитшке Д-р филип Нитшке
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР