Австралийски католически архиепископ бе признат за виновен по обвинение в

...
Австралийски католически архиепископ бе признат за виновен по обвинение в
Коментари Харесай

Справедливо: Осъдиха архиепископ, прикривал сексуално насилие над деца

Австралийски католически архиепископ бе приет за отговорен по обвиняване в прикриване на полово принуждение над деца през 70-те години.

Филип Уилсън, архиепископ на Аделаида, стана най-високопоставеният обвинен и наказан представител на Католическата черква в света.

Той е прикрил духовник педофил от Нови Южен Уелс, който е насилвал момчета.

По време на процеса Уилсън отхвърляше жертвите да са му споделили за насилието.

В изказване, оповестено от църквата в сряда, Уилсън написа, че е "очевидно отчаян " от присъдата и ще обмисли опцията да я апелира.

Миналия месец Уилсън съобщи пред съда в Нюкасъл, че не е имал информация за дейностите на духовник Джеймс Флетчър, когато е бил помощник-свещеник в Мейтленд (на 130 км северно от Сидни).

Флетчер беше наказан за полово принуждение над девет деца през 2004 година и умря в пандиза през 2006 година

Една от жертвите - Питър Крейг, споделя детайлности за насилието от Уилсън, осъществено през 1976 година Друг пострадал споделя, че е бил принуден в изповедалнята, когато е бил 11-годишен. Попаднал там, тъй като Уилсън го обвинил в неистина и за наказване трябвало да повтори 10 пъти "Аве Мария ".

Адвокатите на Уилсън се пробвали безрезултатно да провокират преустановяване на делото на четири разнообразни учредения, откакто 67-годишният им клиент бил диагностициран с заболяването на Алцхаймер.

Присъдата му ще бъде произнесена през юни. Максималното наказване е две години затвор.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР