Австралийски говедар оцеля след атака на крокодил и спаси живота

...
Австралийски говедар оцеля след атака на крокодил и спаси живота
Коментари Харесай

Куриоз: Говедар ухапа нападналия го крокодил и спаси живота си

Австралийски пастир оцеля след офанзива на крокодил и избави живота си, като го захапа при контраофанзива, заяви австралийският ефирен канал ABC News. През октомври Колин Деверо поправял ограда по река Финис в Северната територия на Австралия и спрял до част от бивше корито на реката, която е пресъхнала и се трансформирала в нещо като мочур.

„ Направих две крачки и мръсното копеле ме хвана за десния крайник “, спомня си скотовъдът изненадващата офанзива на крокодила. Влечугото, дълго повече от три метра, почнало да разклаща Деверо и да го завлича във водата. Мъжът се опитал да се пребори с крокодила и да го ритне в ребрата със свободния си крайник. „ Бях в толкоз неловко състояние... Но инцидентно хванах клепача му със зъби. Беше много пълен, като че ли се държеше за кожата. Дръпнах го и той ме пусна ”, спомня си говедарят.

Деверьо незабавно изтича до колата си. Според мъжа крокодилът го преследвал известно време, само че най-после спрял. Деверо, който претърпя сериозна контузия на крайници, се опита да спре кървенето с забрадка и въже. Скоро по-късно брат му го закарал в болничното заведение. Понеже гьолът бил цялостен с мръсна вода, наложило се лекарите да промиват раната му десетина дни, с цел да не се развие бактериална зараза.

В началото на ноември мъжът претърпя интервенция за присаждане на кожа на крайници. Все още се възвръща в болничното заведение. Деверо призна, че случилото се го е предиздвикало съществено да се замисли за промяна на поминъка си.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР