Австралийската полиция каза в понеделник, че нападателят, който намушка смъртоносно

...
Австралийската полиция каза в понеделник, че нападателят, който намушка смъртоносно
Коментари Харесай

Нападателят в мола в Сидни може да е набелязал само жени, казва полицията

Австралийската полиция сподели в понеделник, че нападателят, който намушка смъртоносно шестима души в многолюден търговски център в плажното предградие на Сидни Бонди, може да е бил ориентиран към дами, откакто излязоха сърцераздирателни детайлности за тези, които са изгубили живота си, хвърляйки нация в печал.

Пет дами бяха измежду шестимата души, убити от 40-годишния Джоел Каучи, когато той вилня в оживения търговски център Westfield в събота. Дванадесет други бяха ранени, в това число деветмесечно бебе, чиято майка беше убита. Осем души останаха в болница в понеделник в условия, вариращи от сериозни до постоянни, като четирима бяха изписани през последните 24 часа, съгласно министъра на опазването на здравето на Нов Южен Уелс Райън Парк.

Намушкванията с нож завършват едвам когато Каучи бешезастрелян на място от служител на реда, който самичък го преследва през комерсиалния център.

Комисарят на полицията в Нов Южен Уелс Карън Уеб сподели пред ABC Breakfast News в понеделник, че до момента в който полицията към момента не знае мотивацията на нападателя, фактът, че наподобява, че е набелязал дами, „ сигурно е линия на следствие за нас “.

„ Видеоклиповете (на атаката) приказват сами за себе си, нали “, сподели Уеб. „ За мен е явно, за детективите е явно, че нарушителят се е фокусирал върху дамите и е избягвал мъжете. “

Властите предизвестиха, че следствието може да отнеме седмици и полицията ще продължи да разпитва очевидци и да следва разнообразни линии на следствие. По-рано полицията сподели, че Каучи от прилежащия щат Куинсланд е бил прочут на управляващите и е „ страдал от [проблеми] с психологичното здраве “, макар че не е бил преследван или упрекнат в предходни престъпни закононарушения в щата.

Премиерът на щата Крис Минс разгласи понеделник за народен ден на печал и сподели, че австралийските национални флагове ще бъдат свалени на половина на държавните здания. Операта в Сидни ще бъде осветена с черна лента в памет на починалите при нападението.

„ Днес фамилиите са в печал, животите са опустошени вследствие на тези незаконни дейности “, сподели Минс. „ Хората, които бяха убити, бяха… почтени хора, които имаха цялостен живот пред себе си. Общността е опустошена от знанието за тяхната загуба.

Полицията сподели в понеделник, че е завършила инспекцията на комерсиалния център и мястото на престъплението се връща на Уестфийлд. Повече от 100 доказателства бяха отстранени и ще бъдат изследвани като част от следствието, сподели Ясмин Катли, министър на полицията на Нов Южен Уелс.

Появиха се повече детайлности за шестимата убити при нападението в събота, в това число майка, чието бебе също беше намушкано, китайски студент и охранител, който през първия си ден пазеше на пост в нападнатия мол. Сред жертвите е 38-годишната Ашли Гуд, която е разказана от фамилията си в изказване като „ красива майка, щерка, сестра, сътрудник, другар, извънреден човек и доста повече “. Гуд беше откарана по неотложност в болница в сериозно положение, само че по-късно умря от пострадванията си. Нейната деветмесечна щерка също беше намушкана при офанзивата и беше оперирана по неотложност през нощта.

„ Можем да съобщим, че след няколко часа интервенция през вчерашния ден нашето бебе сега се усеща добре “, се споделя в изказването на фамилията.

Министърът на опазването на здравето Парк сподели, че цялата страна е „ затаила мирис “ за вести за положението на бебето. Той сподели, че тя е минала от сериозна към тежка, което е „ доста усъвършенстване “ и лекарите се надяват да реалокират бебето в поделение през идващите дни.

„ В най-тъмните времена от време на време идва най-ярката светлина “, сподели той. „ Персоналът безусловно извърши чудеса и хората са живи с помощта на техните старания. “
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР