Австралийската полиция арестува заподозрян мафиотски наемен убиец след 12-годишно издирване

...
Австралийската полиция арестува заподозрян мафиотски наемен убиец след 12-годишно издирване
Коментари Харесай

Полицията на Австралия залови наемен убиец след 12-годишно издирване

Австралийската полиция арестува обвинен мафиотски наемен палач след 12-годишно търсене в цялата страна. След освобождението му под гаранция нарушителят се е укривал през тези години като е употребявал маскировки и даже костюм на тулуп, с цел да избегне задържане.

Издирването завърши в понеделник, когато след сигнал от обществеността служителите на реда откриха Греъм Потър да се укрива в изоставена къща в дребния град Равенсхоу, Куинсланд.

През 2010 година Потър избяга преди датата на правосъдното съвещание, където трябваше да се изправи пред съществени обвинявания, в това число изказване, че е взел участие в планувано ликвидиране по време на женитба в подземния свят.

Потър е разгласен за един от 10-те най-издирвани бегълци в страната, като за информация, водеща до залавянето му, е оповестена премия от 100 000 австралийски $ (72 000 щатски долара). Властите са подозирали, че той ще си търси работа като надзирател, асистент във плантация в провинцията и се твърди, че има „умения за заваряване, пчеларство, хидропоника, аквапоника, търсене на злато и земни работи“.

Потър към този момент е излежал 15 години в пандиза за убийството на 19-годишен продавач в магазин през 1981 година Старшият офицер от полицията на щата Виктория Мик Фрюен във вторник приветства залавянето на Потър, описвайки го като „агресивен човек“ и „много високотехнологичен беглец“.

На Потър са повдигнати обвинявания в щата Виктория в скрит план за ликвидиране и разпространяване на 25 000 таблетки екстази. Той се яви в съда в Куинсланд във вторник и не изиска освобождение под гаранция.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР